Yoga Nidra

Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’. Met Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze ‘slaap’ in volledige aanwezigheid en alertheid. Het is dus niet daadwerkelijk de bedoeling dat je in slaap valt, al hoor ik hier een daar wel eens iemand lekker snurken. De les is voor iedereen geschikt en is super makkelijk te volgen. Je ligt namelijk comfortabel op een matje met een kussen, onder een warm dekentje, en je ogen worden afgedekt met een speciaal oogkussentje.

Tijdens de Yoga Nidra les begeleid ik je door verschillende visualisaties heen en hiermee kom je in een diepe ontspanning. Stress wordt minder en je bloeddruk en hartslag dalen. Deze super ontspannende, zachte yoga vorm helpt je om los te laten wat niet meer functioneert en maakt je relaxed, krachtig en gezond.

 

Relax Yoga

Ben je op zoek naar een manier om je (beter) te kunnen ontspannen? Zou je op een relaxte manier een hectische dag willen afsluiten? Ben je benieuwd hoe yoga een helend effect kan hebben op lichaam en geest? Kom dan ervaren wat Relax Yoga voor je kan doen. Relax Yoga is voor iedereen geschikt: van jong tot oud, van lenig lijf tot houten klaas.

 

De les bestaat uit een aaneenschakeling van ontspannen houdingen, die we gedurende 3 tot 5 minuten aanhouden en dit werkt helend voor je lichaam: het stimuleert de bloedsomloop, het bindweefsel en de meridianen in je lichaam. Je spieren, pezen en gewrichten worden stap voor stap soepeler, je souplesse verbetert én je ervaart een ultieme ontspanning.

Tijdens de les leg ik uit wat het effect is van de houdingen die we aannemen, welke spiergroepen we trainen en hoe je je mind én je ademhaling kan inzetten om meer zuurstof en ruimte in je lichaam te creëren.  Ook sta ik stil bij aspecten uit de Oosterse Geneeswijzen, zoals acupressuur, triggerpoints en het effect van emoties op je lichaam en organen.

 

Deze yoga vorm is mogelijk voor individuele- en groepslessen, en kan tevens ingezet worden als in-company training.

 

Hatha Yoga

Wil je zowel geestelijk als lichamelijk (weer) in optimale conditie zijn? Doe dan eens mee met mijn Hatha Yoga les. Psychische en fysieke kwaaltjes zijn vaak uitdrukkingen van disbalans en Hatha Yoga is daarbij een grote spiegel: het maakt het verstoorde evenwicht zichtbaar én het helpt het te herstellen.

 

Een Hatha Yoga les bestaat uit verschillende aspecten: we starten met speciale ademhalings-technieken om ons lichaam te detoxen, onze mind te balanceren en meer zuurstof in ons lichaam te brengen.

Vervolgens voeren we een aantal keer een dynamische zonnegroet uit en doen we een serie staande en zittende houdingen. De les wordt afgesloten met een liggende Yoga Nidra eindontspanning om je lichaam te helpen herstellen en om afvalstoffen af te voeren. Net als alle andere yoga vormen die ik geef, is ook deze les geschikt voor iedereen en is er tijdens de les volop ruimte voor de nodige humor.

LESSEN OVERZICHT MARK

I.V.M COVID-19 ZIJN ER GEEN GROEPSACTIVITEITEN OP DE LOCATIES UDEN, DEN-BOSCH, DEN HAAG EN VUGHT TOT 01-09-2020

 
YogaMark - juni 2019 wit.png
  • Yogales
  • Yogales

© 2019 Yoga Mark I 's Hertogenbosch, Netherlands

YogaMark - juni 2019.png