Yoga Nidra

Bijgewerkt: 8 sep 2018


Tijdens een Yoga Nidra les bij Yoa Mark ervaar je een zeer diepe ontspanning.

Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’. Met Yoga Nidra bereik je een diepe, droomloze ‘slaap’ in volledige aanwezigheid en alertheid. Het is dus niet daadwerkelijk de bedoeling dat je in slaap valt, al hoor ik hier een daar wel eens iemand lekker snurken. Yoga Nidra is uitermate geschikt voor mensen die moeite hebben om te relaxen. Maar ook als je slecht slaapt, weinig energie hebt, depressieve gevoelens ervaart of zelfs een burn-out hebt is Yoga Nidra echt de moeite waard om te doen.


Tijdens een Yoga Nidra les ervaar je een zeer diepe ontspanning, maar je bent tegelijk super alert. Ik begeleid je door verschillende visualisaties heen, waarmee je je brein bepaalde suggesties of intenties kan geven. Omdat je bewuste deel van je brein even uitgeschakeld is, is je onderbewuste tijdens Yoga Nidra les ontvankelijk voor het planten van een nieuw zaadje om zo je brein opnieuw te ‘programmeren’.


De fysieke effecten van Yoga Nidra zijn enorm: stress wordt minder, je bloeddruk en hartslag dalen en je verbetert je immuunsysteem. Maar ook psychisch heeft Yoga Nidra niet te onderschatten effecten: het verbetert je geheugen, het bevordert je creativiteit en het helpt je bij het vergroten van je zelfkennis.


Met deze enorme effecten zou je denken dat een les Yoga Nidra heel ingewikkeld is, maar niets is minder waar. Het is een super ontspannende, zachte yogavorm die voor iedereen geschikt is en super makkelijk kan worden gevolgd. Je ligt namelijk comfortabel op een matje met een kussen, onder een warm dekentje, en je ogen worden afgedekt met een speciaal oogkussentje.

Al relaxend helpt het je om los te laten wat niet meer functioneert en ondersteunt het je om een krachtig en gezond leven te leiden.


Voor meer informatie over onze Yogalessen klik hier.


YogaMark - juni 2019 wit.png
  • Yogales
  • Yogales

© 2019 Yoga Mark I 's Hertogenbosch, Netherlands

YogaMark - juni 2019.png